Semințe de lucernă şi trifoi în valoare de 100.000 lei confiscate în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat miercuri după-amiază peste șase tone de seminţe fără documente, în valoare de 100.000 lei, de la un bărbat de 40 de ani, din judeţul Maramureş.

saci  faina porumb

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan a declarat că poliţiştii de frontieră din Vama Siret au descoperit într-un micorbuz peste 6.000 kg de seminţe  de lucernă şi trifoi, fără documente de provenienţă.

„La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat că aceasta era încărcată cu saci cu seminţe de lucernă şi trifoi. La solicitarea documentelor pentru marfa transportată, cetăţeanul român a prezentat un aviz de însoţire a mărfii, care la cercetări, s-a dovedit a fi falsificat. De asemenea, conducătorul auto nu a putut prezenta niciun document de provenienţă a mărfii transportate”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că șoferul microbuzului, un bărbat de 40 de ani, din judeţul Maramureş, a declarat că a cumpărat marfa din Ucraina şi intenţiona să o vândă în România.

Întreaga cantitate de semințe, în valoare de 100.000 lei, a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 1.500 lei.

Totodată, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de