FOTBAL » A murit Nicolae Dobrin


Intră acum și în grupul de

Dar s-a nascut pentru fotbal. Unul din alte timpuri însa, sportul magic din urma cu 30 de ani, când jucatorii nu trageau chiulul si nu simulau, ci împartaseau cu publicul cele daruite lor de Dumnezeu. Nicolae Dobrin a adus pe gazon eleganta în dribling si  lovirea mingii, finetea pasei si un talent de spita nobila în fotbal. Si-a respectat adversarul pentru ca nu a înteles niciodata rostul faulturilor si lovirilor de orice fel. De aceea mi s-a parut inadmisibil când o colega foarte tânara m-a întrebat când am dat în jur cumplita veste: „Cine e Dobrin?”. O legenda…

Cel numit „Magicianul” a jucat întreaga cariera, cu exceptia a doi ani, la FC Arges. În Divizia A a intrat în mai mult de 400 de meciuri si a marcat 111 goluri. Nationala a reprezentat-o de 48 de ori, marcând si aici alte 6 goluri. A vrut sa joace la Mondialele din Mexic în 1970, a facut parte din lot, dar n-a intrat niciun minut pe gazon si asta a ramas cea mai mare durere a lui. Mai mare decât faptul ca Ceausescu n-a aprobat plecarea sa la Real Madrid, club care l-a vrut foarte mult.

De la 15 ani a început sa joace fotbal si nu a iesit din lumea lui pâna când s-a îmbolnavit. S-a operat în februarie anul acesta, dar boala grea si urâta s-a lasat pacalita doar o vreme. Ieri dimineata, la ora 7.30, Nicolae Dobrin a murit în spitalul din Pitesti, la numai 60 de ani, si nu pare deloc nefiresc ca în ziua în care va fi înmormântat sa fie declarat doliu national.


Intră acum și în grupul de