PD acuza „ipocrizia” alesilor locali suceveni


Intră acum și în grupul de

PD Suceava a protestat în mod public fata de ceea ce democratii au catalogat a fi drept „ipocrizie” din partea alesilor locali suceveni atunci când în Consiliul Local Suceava a fost respins un proiect de Hotarâre prin care se propunea punerea în valoare a fostei capitale a Moldovei, din punct de vedere turistic. Consilierul local Mona Sandulescu a declarat la ultima conferinta de presa ca proiectul propus de consilierii PD a fost unul prin care se solicita amplasarea unui „ansamblu decorativ” la toate intrarile în municipiul resedinta de judet care sa contina în mod obligatoriu urmatoarele elemente: „Municipiul Suceava – Capitala Moldovei sec. XIV – XVI.

Localitate cu monument istoric înscris în patrimoniul mondial”. Sandulescu a mai spus ca la aflarea votului a ramas consternata mai ales ca nu se astepta ca o serie de consilieri sa fie atât de „fatarnici”. „Semnalez ipocrizia unor consilieri locali care, formal, se declara în favoarea dezvoltarii turismului în zona, dar, de fapt, blocheaza orice initiativa de promovare a unei buni imagini a orasului”, a spus Mona Sandulescu. Ea a mai anuntat ca doar 8 consilieri din totalul de 23 au votat propunerea, care nu putea fi „exploatata politic de nimeni”.

„Colegii din Consiliul Local care au votat împotriva au anulat de fapt importanta a trei secole de istorie a orasului, oras pe care noi încercam sa-l promovam”, a insistat Mona Sandulescu. Consilierul local democrat sustine ca în momentul de fata CL încalca si o lege ce dateaza de câtiva ani prin care se spune ce elemente de identificare trebuie sa contina placutele de la marginea oraselor. Ea sustine ca va mai pune acest proiect pe odinea de zi a CL, chiar cu riscul de a mai fi respins odata


Intră acum și în grupul de