Fonduri externe pentru un studiu de reabilitare si extindere a retelei de canalizare in Falticeni


Intră acum și în grupul de

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Agentia pentru Dezvoltare Regionala si primarul de Falticeni, Vasile Tofan, ca reprezentant legal al Municipiului Falticeni au semnat un contract de grant privind finantarea studiilor pentru reabilitarea si extinderea sistemului de canalizare si furnizarea de facilitati pentru epurarea apelor uzate cu o suma de pâna la 40.320 euro.

La începutul anului Consiliul Local Falticeni a aprobat printr-o hotarâre participarea municipalitatii la licitatia deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Public în vederea pregatirii de proiecte în domeniul protectiei mediului – Program Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala si cofinantarea de la bugetul local cu suma de 4.480 Euro, reprezentând 10% din valoarea estimata a proiectului. În urma avizarii favorabile a Autoritatii de Implementare, a fost semnat si contractul de grant.

Constructia sistemului de canalizare în Municipiul Falticeni a început în anul 1939 cu reteaua de pe strazile Nicolae Beldiceanu, Mihai Eminescu si Ana Ipatescu iar în anii 1959 si 1962 s-au facut doua extinderi. În prezent nu beneficiaza de retea de canalizare trei cartiere mari ale municipiului: Soldanesti, Tâmpesti si Opriseni. Din totalul retelei de canalizare, doar 10% este în conformitate cu normele europene de mediu.

Potrivit Primarie Falticeni se impune înlocuirea retelelor de canalizare si a gurilor de canal avariate si subdimensionate, extinderea retelei în zonele fara canalizare, constructia unei statii de pompare a apelor uzate, înlocuirea majoritatii utilajelor care compun statia de epurare si dotarea laboratorului de analize fizico-chimice corespunzator standardelor în domeniu.


Intră acum și în grupul de