„Comorile dacice” apreciate de suceveni si botosaneni


Intră acum și în grupul de

Celebrele bratari ale regilor daci expuse la Muzeul de Istorie Suceava în cadrul expozitiei „Comori dacice” se bucura de aprecierea sucevenilor de toate vârstele, mare parte a vizitatorilor individuali fiind între 25-50 ani. Potrivit directorului Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu vizitatorii care s-au perindat de la deschidere si pâna în prezent au fost din judetele Suceava, Botosani si, în numar redus, din Regiunea Cernauti. „Au fost peste 40 de cernauteni veniti special” a precizat directorul Ursu, care a mai adaugat ca sunt prezente numeroase grupuri de la scolile sucevene si din Botosani. Luni, expozitia a fost vizitata de copii cu dizabilitati si din centrele de plasament, care beneficiaza de gratuitate.

Valoarea de asigurare a pieselor este de 1,8 milioane de lei, fiecare dintre bratari cântarind între 900 si 1100 g, în total fiind 12 kilograme de aur.

Tariful de intrare este de 4 lei, iar bratarile vor ramâne la Suceava pâna pe data de 4 noiembrie. Programul de vizitare este 8,00-22,00, iar accesul se face în grupuri de 10 persoane. 


Intră acum și în grupul de