Cabanele de vanatoare ale Directiei Silvice „extrem de solicitate” pentru Sarbatorile de iarna


Intră acum și în grupul de

Recent intrate în circuitul turistic, cabanele de vânatoare ale Directiei Silvice Suceava sunt extrem de solicitate spre închiriere, mai ales în preajma sarbatorilor de iarna. Anul acesta, prima solicitare de închiriere pentru Revelion a venit înca din luna februarie, iar din primavara au fost ocupate în totalitate.
“Solicitarile au venit din toata tara, cele mai multe fiind totusi cele din Bucuresti, Iasi, Suceava si Constanta. Rezervarea s-a facut dupa principiul primul venit, primul servit. Dupa ce nu a mai ramas nici o cabana libera, am primit o multime de cereri si pentru închirierea cantoanelor de vânatoare. Acestea nu sunt în circuitul turistic si au fost rezervate doar personalului Regiei Nationale a Padurilor, din alte judete”, a declarat seful Directiei Silvice Suceava, Valerian Solovastru.
Tarifele practicate pentru perioada Revelionului sunt aceleasi ca si în timpul anului, 65 – 75 de euro pe zi de persoana, în functie de gradul de confort. Desi sunt situate în zone retrase, înconjurate de padure, toate cabanele sunt racordate la reteaua de energie electrica si toate camerele au baie sau dus si WC comun.
Cele 11 cabane ale Directiei Silvice Suceava, intrate în circuitul turistic, au în medie un numar de 4 camere de cazare, cele mai mari fiind Barnar – 6 camere, Sadau – 7 camere si Crujana – 9 camere. Unele camere sunt prevazute cu mai multe paturi, încât capacitatea de cazare difera mult de la una la alta.
 
Cabanele vânatoresti devenite pensiuni de 2 si 3 margarete sunt:
Cabana Dârmoxa – Ocolul Silvic Brosteni
Cabana Barnar – Ocolul Silvic Crucea
Cabana Braniste – Ocolul Silvic Frasin
Cabana Valea Putnei – Ocolul Silvic Pojorâta
Cabana Codrul Voievodesei – Ocolul Silvic Marginea
Cabana Ursoaia – Ocolul Silvic Putna
Cabana Sadau – Ocolul Silvic Falcau
Cabana Botosana – Ocolul Silvic Stulpicani
Cabana Crujana 1 – Ocolul Silvic Patrauti
Cabana Crujana 2 – Ocolul Silvic Patrauti
Cabana Valea Brodinei – Ocolul Silvic Brodina


Intră acum și în grupul de