Intră acum și în grupul de
Zeci de suceveni, reprezentanti ai societatii civile (ONG-uri), ai mass-media locale si regionale dar si pensionari au discutat luni, în termeni destul de categorici, despre proiectul de Lege a Lustratiei care a fost votat de Senat si urmeaza a fi votat si în Camera Deputatilor. Desi nu se anunta a fi prea fierbinte atmosfera, discutiile s-au „încins” pe parcurs fiind nevoie de serioase interventii din partea moderatorilor pentru a stavili argumentele ce curgeau din cele doua tabere ce erau fie Pro, fie Contra adoptarii unei asemenea legi în România. Concluziile au fost consemnate într-un raport întocmit de Centrul de Diagnoza Comunitara Suceava si care va fi transmis la Bucuresti la finele analizei pe judetul Suceava.
Dezbaterea de luni, a facut parte din proiectul „Împreuna pentru democratie” implementat de Centrul de Diagnoza în aceste luni în judetul Suceava, proiect finantat de Parlamentul României, Camera Deputatilor, în cadrul Programului „Parteneriat pentru societatea civila”.
„Scopul proiectului este informarea si consultarea cetatenilor din municipiul Suceava, Câmpulung Moldovenesc si orasul Gura Humorului, cu privire la Legea Lustratiei”, a declarat luni, la finalul dezbaterii Magda Sniatowschi, directorul executiv al Centrului.
Intră acum și în grupul de