Un contrabandist care transporta țigări de 150.000 lei a reușit să scape de polițiști după o urmărire pe un drum accidentat


Intră acum și în grupul de

Un contrabandist a reușit să scape de polițiștii care îl urmăreau pentru că aceștia au fost nevoiți să se deplaseze pe jos, autospeciala lor nefăcând față unui drum forestier accidentat.

patrulari politie

Potrivit Poliției Județene, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 03.00, polițiști din Vicovu de Sus și Gălănești au identificat pe un drum forestier din comuna Putna un autoturism de teren înmatriculat în străinătate care se deplasa cu viteză.

Întrucât șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor şi și-a continuat deplasarea spre drumul forestier Vețău, oamenii legii au trecut în urmărirea acestuia.

Însă, din cauza configurației drumului forestier, polițiștii au fost nevoiți să abandoneze autospecialele și să alerge pe urmele șoferului.

„Datorită configurației drumului forestier ce era accidentat, autospecialele de poliție nu s-au putut deplasa, sens în care, cercetările s-au efectuat pedestru, ocazie cu care, autoturismul de teren a fost identificat de polițiști abandonat și blocat în noroi”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Aceștia au mai arătat că în interiorul autoturismului au fost găsite 14.963 de pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de circa 149.630 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul de poliție în vederea dispunerii unei măsuri asiguratorii.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate în vederea identificării conducătorului auto. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de