Aparatura medicală în noua Unitate de Primire a Urgenţelor Suceava va fi montată la începutul lunii martie


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a declarat, miercuri, că lucrările de finisări interioare la noul spaţiu al Unităţii de Primiri Urgenţe ar putea fi finalizate până la sfârşitul lunii februarie, urmând ca în primele două săptămâni ale lunii martie să fie instalate aparatura şi echipamentele medicale, dar şi instalaţiile de fluide medicale şi de climatizare.

tiberius bradatanBrădăţan a spus că termenul avansat de firma de construcţii pentru realizarea lucrărilor este 15 martie existând “şanse mari” să fie finalizată investiţia la UPU dacă nu intevin sincope în ceea ce priveşte furnizarea aparaturii medicale.

El a mai spus că au fost începute demersurile pentru obţinerea de la CNCAN a autorizării spaţiilor unde ar urma să fie amplasată aparatura de radiologie şi computerul tomograf din UPU, urmând ca după ampasarea acestora să fie solicitată şi autorizaţia de punere în funcţiune a aparaturii respective.

Directorul medical al SJU Suceava a precizat că UPU va funcţiona în noul spaţiu doar în momentul în care dispune de toate dotările prevăzute în proiect.

“Furnizorii au promis că vor livra aparatura şi echipamentele medicale şi le vor instala în termenul prevăzut prin contract”, a subliniat Brădăţan.

El a arătat că SJU Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne aprobarea suplimentării posturilor de medici şi de asistenţi medicali pentru UPU ţinându-se cont de numărul prezentărilor în UPU, de extinderea spaţiului UPU, dar şi de creşterea punctelor de lucru în UPU.

“Urmează ca o comisie inteministerială să analizeze solicitarea SJU Suceava privind suplimentarea posturilor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, a mai spus Brădăţan. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de