Ion Lungu spune că a simulat democraţia şi a decis să cumpere cu un milion de euro „contori” noi pentru căldură şi apă caldă


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa de marţi cu preşedinţii de asociaţii de proprietari a „simulat democraţia”, iar în urma unui vot consultativ asociaţiile de proprietari au fost de acord cu schimbarea „contorilor”.

Lungu a spus că s-a „simulat democraţia” revenind apoi asupra formulării şi spunând că a fost vot consultativ al preşedinţilor asociaţiilor de proprietari.

ion lungu 10Potrivit primarului ar urma să fie achiziţionate 1.136 de aparate, „contori” noi şi că va fi declanşată procedura pentru organizarea licitaţiei de achiziţie.

El a menţionat că pentru această achiziţie este prevăzută suma de un milion de euro în buget şi a precizat că municipalitatea ar mai putea primi finanţare din partea Guvernului prin programul Termoficare 2006-2020.

Lungu a mai spus că, în urma unei discuţii la Ministerul Fondurilor Europene, că în acest an nu vor putea fi atrase fonduri europene şi că se aşteaptă apariţia ghidurilor solicitantului. El speră ca în cursul anului 2016 să se poată depune proiectele şi cererile de finanţare. (R.N.B.)

N.R. : Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, contor are pluralul contoare „CONTÓR, contoare, s. n. Aparat de măsurat cantitatea consumată de apă, de energie electrică, de gaze etc. într-un anumit timp; ceas (3). – Din fr. comptoir, germ. Kontor”.


Intră acum și în grupul de