Simulare tehnica a tezelor cu subiect unic in 90 scoli din judet


Intră acum și în grupul de

Elevii din 90 de scoli gimnaziale din judetul Suceava vor participa pe 7 noiembrie la o simulare tehnica a tezelor cu subiect unic. Inspectorul general-adjunct Vasile Monacu a declarat marti, într-o conferinta de presa ca simularea tezelor cu subiect unic va cuprinde peste 17000 de elevi din judet din clasele VII-VII, si câteva mii de profesori. „Având în vedere aceste cifre, la nivelul judetului efortul organizatoric e foarte mare, e ca si cum ai organiza 4 examene de bacalaureat sau 3 teste nationale”, a precizat Vasile Monacu.

Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a sustin, în aceasta toamna, tezele cu subiect unic, care vor înlocui Testele Nationale.

Tezele vor fi evaluate în centre speciale, iar fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, altii decât cei din unitatile de învatamânt de la care provin tezele.  În semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a si a VIII-a, începe pe 30 noiembrie 2007 cu teza la  limba si literatura materna, pentru elevii apartinând minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale în limba materna, dupa care, pe 5 decembrie va urma disciplina matematica, pe 11 decembrie 2007 – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), pe 4 decembrie 2007 – limba si literatura româna. 11 ianuarie 2008 va fi data de depunere a contestatiilor.


Intră acum și în grupul de