BOX » FRB nu le-a platit drumul spre casa boxerilor exclusi din lot la Chicago


Intră acum și în grupul de

Boxerii români prinsi la furat într-un magazin din Chicago locuiesc, de marti, la un român stabilit în suburbiile orasului american. Iulian Stan, Roland Gavril si Dinu Bogdan nu s-au putut întoarce acasa dupa ce le-au fost retrase acreditarile la Campionatul Mondial si au fost obligati sa paraseasca hotelul în care locuia delegatia româna, pentru ca nu au bani de drum. Federatia Româna de Box ar fi trebuit sa le cumpere bilete, dar pentru ca, individual, acestea costau prea mult, n-a facut-o. Pugilistii exclusi duminica din boxul de amatori sunt acum nevoiti sa astepte terminarea Mondialelor (4 noiembrie), când pot veni acasa o data cu întregul lot.

Cel care a platit, nevinovat, ponoasele pugilistilor care au facut de râs România la CM de Box din America, a fost conducatorul delegatiei, Vasile Câtea, vicepresedinte al FRB.

Conducerea AIBA a hotarât si excluderea lui din boxul de amatori, pe motiv ca nu si-a asumat raspunderea faptei boxerilor acuzati de furt si dintr-un considerent – prea drastic – de solidaritate l-au bagat de vicepresedintele FRF în aceeasi oala a exclusilor.

“Nu stiu cu ce am gresit! Astfel de decizii, de penalizare colectiva, nu au niciun suport legal”, a marturisit Câtea, care avea sanse mari sa plece la Olimpiada de la Beijing, din postura de arbitru la lotul national.


Intră acum și în grupul de