Tenis » Arnaud Clement recunoaste ca a primit bani sa trucheze un meci


Intră acum și în grupul de

Francezul Arnaud Clement a afirmat ca a fost contactat pentru a pierde voluntar un meci pe circuitul ATP, declaratia lui fiind data la Paris-Bercy cu ocazia turneului de Masters Series si are legatura directa cu cresterea vigilentei privind meciurile trucate din tenis.

„Mi s-a întâmplat deja, nu voi spune unde, nici suma care mi-a fost propusa, pentru ca nu mai conteaza, dar mi-a cerut deja sa pierd un meci”, a declarat jucatorul francez dupa înfrângerea în fata lui Mihail Iujnîi în primul tur al competitiei pariziene. „Ma pun în locul unui tânar jucator sau al unui jucator care nu câstiga prea bine. Este evident ca fie si în situatia în care refuza propunerea, aceasta îi va perturba evolutia în meciul respectiv”, a subliniat Clement.

„Astfel de jucatori ar trebui sa fie exclusi din circuit. Este cu adevarat o situatie care trebuie sa ne preocupe. Am vazut meciuri în care câte un jucator îsi batea joc de puncte”, a adaugat Clement.

Tenismanul francez nu este primul jucator care a declarat ca a fost încercat în aceasta privinta. Chiar în aceasta saptamâna, doi jucatori brazilieni, Flavio Saretta si Marcos Daniel, au recunoscut ca au avut propuneri în acest sens, potrivit revistei braziliene Istoe.


Intră acum și în grupul de