Tinerii pasionati de graffiti au renuntat pentru cateva ore la fatadele blocurilor pentru placile de rigips


Intră acum și în grupul de

Tinerii pasionati de graffiti si-au dovedit talentul, miercuri, în fata sucevenilor în cadrul unui concurs organizat de Complexul Muzeal “Bucovina” Suceava. Astfel, pentru câteva ore peretii exteriori ai blocurilor din municipiu resedinta de judet nu au mai fost pictati în stil graffiti deoarece artistii au avut la dispozitie placi din rigips amplasate la intrare în Muzeul de Istorie. Concursul, aflat la a doua editie si-a propus sa focalizeze atentia publicului, provocându-l sa viziteze si expozitiile de caricatura de la etaj.

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina s-a deschis miercuri, dupa-amiaza, cea de-a XVIII-a editie a Salonului National de Umor de la Suceava, cu tema „Minte sanatos în corp sanatos”, desfasurat în doua sectiuni: caricatura si, pentru prima oara, banda desenata umoristica.  
 
Organizat sub egida Consiliului Judetean de catre Complexul Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Clubul Umoristilor Bucovineni si Colegiul PIM, salonul aliniaza peste 20 de nume importante ale caricaturii si benzii desenate umoristice. 
Alaturi de salonul de umor a debutat si prima Expozitie Internationala de Grafica Satirica intitulata „Turism în Bucovina”, actiune promovata exclusiv on-line, care-si propune sa aduca la cunostinta pasionatilor de turism din întreaga lume potentialul natural si obiectivele turistice si economice ale zonei. 
Manifestarea nu a avut un caracter concurential, ca atare nu a avut un juriu, iar lucrarile au fost acceptate, daca s-au încadrat tematic si au respectat conditiile minimale propuse de organizatori.


Intră acum și în grupul de