Planul de actiune privind lupta impotriva coruptiei aprobat de Guvern


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat, miercuri, Planul de actiune privind lupta împotriva coruptiei, bazat pe raportul comisiei Europene din aceasta vara, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la finalul sedintei Executivului.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului, Planul de actiune este destinat îndeplinirii punctelor de reper din cadrul mecanismului de cooperare si verificare stabilit de CE. „Planul, care a fost elaborat de ministrul Justitiei, cuprinde nu mai putin de 174 de masuri din cele patru domenii de monitorizare”, a precizat premierul Tariceanu.

„Guvernul este clar angajat pentru a duce pâna la capat acest obiectiv important – reforma justitiei  si lupta împotriva coruptiei. Nu voi dori sa fac niciun fel de abatere si de concesie de la angajamentele pe care ni le-am luat în fata partenerilor europeni, în fata Comisiei Europene”, a subliniat seful Executivului.

Cele patru domenii acoperite de Planul de actiune sunt: consolidarea eficientei si transparentei actului de justitie, punerea în functiune a Agentiei Nationale de Integritate, continuarea progreselor în procesul de investigare a faptelor de mare coruptie si adoptarea unor masuri suplimentare pentru prevenirea si combaterea coruptiei, în special în cadrul administratiei locale.

Pentru fiecare masura inclusa în Planul de actiune sunt prevazute institutiile responsabile, termenul de realizare si indicatorii de realizare a masurii, a aratat ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu.


Intră acum și în grupul de