Lider sindical: O parte destul de mare a problemelor Companiei Naţionale a Uraniului urmează să se rezolve


Intră acum și în grupul de

Liderul sindical din Compania Naţională a Uraniului, Mugurel Huţuleac, a declarat, luni, că o parte destul de mare a problemelor companiei ar urma să se soluţioneze prin încheierea unui contract cu Agenţia Naţională a Rezervelor de Stat.

exploatare uraniu compania

Mugurel Huţuleac a declarat că a discutat cu noul director general al CNU, Gelu Mărăcineanu, care i-a spus că a fost deja întocmit actul normativ prin care ANRS ar urma să încheie un contract cu Compania Naţională a Uraniului.

“Aceasta ar rezolva o mare parte din probleme”, a spus liderul sindical.

El s-a arătat mulţumit de faptul că noul director general al CNU a început un program de vizite la punctele de lucru ale companiei şi că urmează să vină la exploatarea Crucea.

Preşedintele Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu, Mugurel Huţuleac a declarat luni că angajaţii din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului doresc menţinerea locurilor de muncă, dar sunt îngrijoraţi întrucât cele două contracte care asigură veniturile C.N.U. – S.A. nu mai există, după ce SN Nuclearelectrica SA a reziliat contractul cu C.N.U. – S.A, iar Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRS-PS) nu poate încheia un nou contract deoarece în bugetul consolidat aferent anului 2016  nu este prevăzută suma necesară.

 

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu a transmis, din ianuarie, Companiei Naţionale a Uraniului SA o notificare prin care solicită conducerii CNU să răspundă la revendicările formulate de salariaţi, membri de sindicat din cadrul Companiei Nationale a Uraniului S.A.Bucuresti.

 

Astfel, aceştia solicită garantarea păstrării locurilor de muncă în cadrul CNU – SA Bucureşti, garantarea clauzelor prevăzute în Contractul colectiv de muncă, a planului de măsuri protecţie socială în afara drepturilor prevăzute în Contractul colectiv de muncă şi creşterea salariului tarifar de încadrare cu 200 lei pentru fiecare salariat în conformitate cu clauza de semnare a  Contractului colectiv de muncă din 7 iulie 2015. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de