FOTO Mărțișoarele au împânzit Suceava. Vezi care sunt ofertele comercianților


Intră acum și în grupul de

Simbolul primăverii, mărțișorul, a început să fie comercializat pe străzile Sucevei. Cu toate că trecătorii se opresc și admiră podoabele, comercianții susțin că vânzările merg de la un an la altul tot mai rău.

martisoare (1)

Întrucât luna martie se apropie, și comercianții au început să scoată la vânzare obiecte specifice primăverii. Astfel, tarabele cu mărțișoare au împânzit municipiul Suceava, trecătorii fiind ademeniți cu tot felul de accesorii care personalizează cele două fire împletite.

Clasice sau adaptate zilelor în care trăim, confecționate din mătase și accesorizate cu flori uscate, sticlă sau lemn, mărțișoarele scoase la vânzare atrag ochii trecătorilor, însă nu mulți sunt și cei care scot bani din buzunare pentru a le cumpăra.

Cu toate că prețurile sunt accesibile tuturor, vânzătorii se plâng că au apus vremurile în care mărțișoarele se vindeau ca pâinea caldă.

Pentru a rezista în fața concurenței, comercianții au venit și în acest an cu noutăți. Astfel, sucevenii sunt invitați să cumpere și să ofere mărțișoare-felicitare, realizate cu multă migală de artiști plastici, prețurile variind între 1 și 5 lei.

martisoare (6)

Cele mai multe dintre mărțișoarele scoase la vânzare sunt accesorizate de obiecte din plastic, prețurile fiind între doi bani și 2,50 lei bucata, în funcție de designul ales.

Pentru copii, vânzătorii s-au pregătit cu mărțișoare cu personaje din cele mai cunoscute filme de animație, pentru tineri cu brățări, magneți de frigider și chiar brelocuri, în timp ce pentru doamne au adus broșe, coșuri și aranjamente cu flori uscate.

Brățările costă între 2 și 5 lei, broșele între 2 și 10 lei, iar coșurile au prețuri între 5 și 15 lei.

Mărțișoarele tradiționale lucrate din fir de mătase pot fi cumpărate la prețul de 1,5 lei.

martisoare (10)

Sucevenii care vor să ofere de 1 martie mărțișoare deosebite se pot îndrepta și către Muzeul de Științe ale Naturii.

Toate mărțișoarele puse la vânzare sunt cu pietre semiprețioase și ornamentale, acestea putând fi purtate pe toată perioada anului ca pandantive sau broșe.

De asemenea, unele mărțișoare sunt argintate, au șnururi din piele sau catifea.

martisoare (20)

În ciuda faptului că în zona Bucovinei femeile sunt cele care oferă bărbaților mărțișoare, cele mai multe podoabe sunt adresate doamnelor și domnișoarelor.

Dar chiar și așa, reprezentantele sexului frumos vor găsi mărțișoare potrivite și domnilor.

Copăceii cu pietre comercializați la Muzeul de Științe ale Naturii sunt cei mai potriviți în cazul bărbaților, un astfel de mărțișor fiind un ornament elegant pe biroul oricui.

Prețul unui mărțișor vândut la Muzeul de Științe ale Naturii variază între 5 lei și 15 lei. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de