Amendă de 6.000 lei aplicată unui bărbat care transporta țigări de contrabandă în rezervorul mașinii

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, cetăţean român, a fost amendat cu 6.000 de lei de polițiștii de frontieră din Vama Siret, după ce în rezervorul mașinii au fost descoperite 240 pachete de ţigări de contrabandă.

tigari ascunse rezervor

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, luni, în jurul orei 22.55, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român G. Florin, în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Seat, înmatriculat în Bulgaria.

„Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în rezervorul de combustibil al autoturismului a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 240 pachete de ţigări, marca Marvel, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 293 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei. (Mihaela Tcaciuc)