Bucataria Spitalului Judetean va intra in igienizare


Intră acum și în grupul de

Directorul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Costica Dascaliuc a declarat miercuri, într-o conferinta de presa ca vineri, se va încheia contractul de igienizare a bucatarie unitatii, pentru lucrari fiind alocate 10 miliarde de lei vechi. Pacientii internati în pavilioanele vechi ale Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava vor primi hrana preparata în cantina Colegiului de Informatica „Spiru Haret” Suceava cât timp bucataria unitatii spitalicesti va fi în reabilitare.

Directorul Spitalului Judetean a purtat discutii cu directorul colegiului, Virginel Iordache astfel problema hranei pentru spitalul vechi va fi rezolvata. Acesta a precizat ca lucrarile de reabilitare a bucatariei se vor face într-o prima faza doar pe jumatate din spatiu, urmând ca în cealalta jumatate, ce va fi izolata complet prin panouri de termopan pentru a se evita contactul cu spatiul ce se afla în lucru, se va putea prepara o parte din hrana în siguranta. Cât priveste apelarea la firme de katering, directorul spitalului judetean a spus ca preturile sunt mult prea mari si unitatea nu-si poate permite.

Conducerea Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava a efectuat o verificare la unitatea spitaliceasca judeteana dat fiind faptul ca 1 noiembrie este termenul acordat de DSVSA Suceava pentru aducerea cantinei spitalului judetean la parametrii normali de functionare. Dupa actiune, directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru preciza ca lucrarile de modernizare nu se pot efectua în acelasi timp cu prepararea hranei pentru bolnavi, astfel ca hrana va fi preparata la alte cantine din municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de