Ceapă şi usturoi pentru combaterea gripei populaţiei judeţului Suceava, recomandare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au început o campanie pentru prevenirea gripei în judeţ şi au lansat afişe prin care explică măsurile pe care populaţia trebuie să le adopte pentru a evita îmbolnăvirea, între sfaturi fiind şi consumul de ceapă şi usturoi.

gripa ceapa usturoi

Astfel, într-un afiş care ar urma să fie distribuit în judeţ şi conceput de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se arată principalele măsuri de adoptat.

Între măsuri, autorităţile sucevene includ consumul de fructe bogate în vitamina C, dar şi ceapă şi usturoi.

Tot aici, sucevenii sunt sfătuiţi să se prezinte la medic dacă au febră peste 38-38,5 grade Celsius, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât, dureri în globii oculari, tuse uscată, greţuri, vărsături, lipsa poftei de mâncare.

Sucevenii sunt îndemnaţi să evite locurile aglomerate, să aerisească încăperile, să se spele frecvent pe mâini cu apă şi săpun, să se odihnească să folosească batista dacă strănută sau tuşesc şi să nu utilizeze în comun obiectele personale.

Totodată, persoanele cu risc ar trebui să se vaccineze antigripal.

Afişul nu este semnat de nici un reprezentant, dar între siglele care sunt incluse este şi cea a Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, instituţie care nu există, iar cei care au elaborat materialul informativ au vrut să facă referire, probabil, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în luna ianuarie, mai multe măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă, prima fiind cea de instituire a unui punct sanitar în Vama Siret, care a fost desfiinţat după o zi, dar şi elaborarea şi distribuirea unor afişe prin care populaţia să fie informată despre măsurile pe care trebuie să le ia pentru a nu se îmbolnăvi. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de