Universitatea Suceava trebuie „sa se dezvolte cat mai puternic si in cat mai scurt timp”


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educatiei Cristian Adomnitei a declarat joi, la Universitatea „Stefan cel Mare”, ca saptamâna viitoare, pe ordinea de zi a Guvernului va fi prezentat un proiect de ordonanta de urgenta, initiat de minister, referitor la atribuirea unei suprafete de peste 1600 de mp universitatii, teren pe care se va construi  Laboratorul de securitate alimentara.  Pentru acest obiectiv  universitatea suceveana are deja fonduri europene de 3 milioane de euro. „MEC va sprijini cu tot ce va mai fi nevoie, eu, personal, mai ramân dator catre universitate cu obiectivul numit Observatorul Astronomic pe care vrem sa-l trecem în patrimoniul universitatii si, evident, sa începem proiectarea si constructia noului campus, lucrul care pe mine ma bucura cel mai mult pentru ca universitatea este motorul dezvoltarii regionale. Într-o regiune în care universitatea merge bine exista absolventi, exista forta de munca calificata, deci dezvoltare. De aceea este imperios necesar ca Universitatea Suceava sa se dezvolte cât mai puternic si în cât mai scurt timp”, a declarat ministrul Adomnitei.  

Acesta a vizitat joi si câteva locuri din universitate – laboratoare, amfiteatre, noul auditorium „Joseph Schmidt” si expozitia itineranta George Cotos. Ministrul Educatiei a mai spus ca, în prezent, „Universitatea Suceava arata foarte bine”, dar a adaugat ca nu este multumit de ritmul unor lucrari:  „Sunt trist ca lucrarile la corpul E nu au continuat în ritmul pe care ni l-am fi dorit. La ora aceasta Universitatea Suceava este, cred, cel mai bun client al acelei firme de constructii, pentru faptul ca avem toti banii, dar nu avem motive sa-i dam firmei pentru ca aceasta nu si-a terminat treaba. Termenul de 1 octombrie, care parea foarte realizabil la prima mea vizita, din primavara, a fost depasit si nici la 1 ianuarie 2008 nu cred ca se va realiza. Pâna la urma, sper, pentru binele universitatii, al orasului, ca aceasta firma îsi va termina treaba si noi vom avem si motive sa-i dam toti banii, ca sa  poata studentii si profesorii sa intre în corpul E”.

Ministrul Adomnitei a mai spus ca, din pacate, firmei nu i se pot aplica penalizari fiindca nu ar avea de pierdut din asta decât universitatea.


Intră acum și în grupul de