Suceava in transee inca doi ani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat joi, în cadrul unei conferinte de presa ca municipiul nu va scapa de transee odata cu finalizarea lucrarilor la retelele de termoficare, starea de disconfort trebuind sa fie suportata de suceveni înca doi ani. Vestea buna este ca acest lucru se datoreaza faptului ca licitatiile pentru stabilirea firmelor ce vor reabilita retelele de apa si canalizare si vor moderniza Statia de Epurare a orasului, prin proiectul ISPA, s-au finalizat. Primarul Lungu a precizat ca investitiile vor demara în aceasta toamna, în prezenta ambasadorilor Germaniei si Spaniei la Bucuresti.

Seful administratiei locale sucevene a spus ca firmele câstigatoare au prezentat oferte mai mari decât sumele disponibile pentru fiecare componenta în parte si a adaugat ca diferenta de bani, de aproape 8 milioane de euro, va fi asigurata de la bugetul de stat. Acesta a mai mentionat ca proiectul ISPA a ajuns acum la o valoare de 52,7 milioane de euro, din care 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile, provenite de la Uniunea Europeana, 12,5 milioane de euro vor veni de la Guvern, iar 6 milioane de euro vor fi alocate de municipalitate, în urma angajarii unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW.

De refacerea retelelor de apa se va ocupa consortiul format din firmele „TMUCB” si „ENERGOTERMROM”, ambele din Bucuresti, compania germana „LUDWIG PFEIFER” va raspunde de reabilitarea sistemului de canalizare, în timp ce firma spaniola „DITRAS” se va ocupa de modernizarea Statiei de Epurare.

În urma derularii lucrarilor din cadrul programului ISPA nu mai putin de 91 de strazi din municipiul Suceava vor fi afectate.


Intră acum și în grupul de