Renate Weber crede ca legislatia privind expulzarea infractorilor straini ar putea fi o masura discutabila


Intră acum și în grupul de

Legislatia adoptata în regim de urgenta de Consiliul de Ministri italian privind expulzarea infractorilor straini, ar putea fi discutabila daca afecteaza drepturile omului, a afirmat, în cadrul unei conferinte de presa, la Suceava, candidatul PNL pentru PE, Renate Weber, precizând însa ca nu a vazut deocamdata aceasta lege.

Aceasta a precizat ca de 17 ani lucreaza efectiv în domeniul protectiei drepturilor omului si crede ca legislatia privind expulzarea infractorilor straini ar putea fi o masura discutabila din aceasta perspectiva.

„A expulza pe cineva care este prezumtiv infractor este una, si a expulza pe cineva care are o condamnare definitiva ca este infractor este cu totul altceva”, a spus Renate Weber. Aceasta a mai adaugat ca în ceea ce priveste imigrantii români a fost si o exagerare în modul în care o parte a presei italiene a prezentat lucrurile.

Renate Weber a mai spus ca acestea sunt fenomene pe care sociologii le-ar explica mai bine si care tin de momentele acestea, ale unui început de migratiune mai masiv. „În timp se aranjeaza”, a mai spus Renate Weber.

Toate aceste afirmatii au fost facute în contextul în care, miercuri seara, Guvernul italian s-a întrunit, în sedinta extraordinara, pentru a adopta de urgenta pachetul de masuri menite sa faciliteze expulzarea infractorilor straini, în urma scandalului de proportii generat de violarea si uciderea sotiei unui ofiter din marina militara italiana de catre un român de etnie roma. 


Intră acum și în grupul de