Ansamblul „Bucovina” invitat special la Festivalul „Crenguta de fag” din Cernauti


Intră acum și în grupul de

Ansamblul „Bucovina” al Scolii Populare de Arta „Ion Irimescu” Suceava a fost invitat de Administratia Regionala Cernauti sa participe la Festivalul „Crenguta de fag”,  care va avea loc acolo în perioada 2-4 noiembrie. „Ansamblul Bucovina va fi membru fondator al acestei actiuni culturale care se pare ca va fi subventionata de Uniunea Europeana. În afara de participarea în concurs, ansamblul va sustine 5 spectacole, 3 în Cernauti si doua în localitati cu populatie româna – Patrautii de Jos si Boian,

ocazie cu care oficialitatilor le vor fi înmânate, din partea CJ, materiale informative, care vin în sprijinul organizarii unor actiuni culturale pentru românii de acolo. Pentru noi e o mândrie ca am fost remarcati si invitati la acest festival. Pe de alta parte, ne bucuram ca vom oferi un spectacol folcloric si românilor de acolo”, a declarat directorul Scolii Populare de Arta „Ion Irimescu” Suceava, Petre Horvat.

Acesta a mai adaugat ca, în perioada urmatoare, vor avea loc si niste schimburi  de profesori si elevi cu Cernautiul, si anume participarea unor reprezentanti ai Centrului Bucovinean de Arta din Cernauti,  la cursurile sectiei de muzica de la Scoala Populara de Arta si deplasarea unor profesori ai scolii în Ucraina. „Practic este un sprijin pe care scoala încearca sa-l ofere celor din Ucraina pentru pastrarea traditiei”, a mai spus Petre Horvat.

Ansamblul „Bucovina” al Scolii Populare de Arta Suceava împlineste la anul 30 de ani de existenta, fiind format din 28 de persoane, solisti vocali, instrumentisti, formatie de dansuri. În 1968 a fost înfiintat sub numele de Ansamblul „Hora”, din 2005 devenind „Bucovina.


Intră acum și în grupul de