Municipalitatea suceveană se îndatorează cu 25 milioane lei pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă


Intră acum și în grupul de

În acest an vor începe lucrările de construcție a unei săli polivalente, cu o capacitate de 5.000 de locuri, după ce Consiliu Local Suceava a aprobat contractarea unui credit bancar în valoare de 25 de milioane de lei, pe zece ani. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 21 de voturi „pentru” și o abținere.

Consiliul Local

Unul dintre cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Suceava, de joi, 25 februarie, l-a reprezentat aprobarea contractării unei finanțări rambursabile în valoare de 25 de milioane de lei pentru începerea lucrărilor la construcția unei sali polivalente.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și aprobat de deliberativul local, Sala Polivalentă urmează să fie construită în zona Metro, pe o suprafață totală de 120.000 de metri pătrați, investiția ridicându-se la 17 milioane de euro.

„Funcționalitatea predominantă a obiectivului este cea de sală polivalentă, cu săli pentru desfășurarea competițiilor sportive, antrenament, manifestări publice, fizioterapie și kinetoterapie. De asemenea, vor fi dispuse birouri și cabinete specifice funcționării unei asemenea instituții: bibliotecă, cabinet medical, cabinet metodic, birouri administrative, restaurant etc”, se arată în expunerea de motive a primarului Ion Lungu.

În urma voturilor date în Consiliul Local, pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă municipalitatea va contracta un credit bancar în valoare de 25 de milioane de lei, pe zece ani, cu o perioadă de grație de doi ani.

Proiectul ar urma să fie finalizat la patru ani după începerea lucrărilor, prin creditul de 25 de milioane de lei urmărindu-se asigurarea finanțării pentru primii doi ani.

Unul dintre consilierii locali, Eugen Girigan (PSD), a susținut în cadrul ședinței că odată cu contractarea împrumutului trebuie găsite și alte surse de finanțare întrucât chiar și după finalizarea lucrărilor vor fi costuri de întreținere, ceea ce va duce la o încărcare a cheltuielilor din bugetul Sucevei.

„Să aveți în vedere, chiar în acest mandat, să încercăm să obținem fonduri extrabugetare municipiului Suceava”, a spus Eugen Girigan.

La rândul său, primarul Ion Lungu a explicat că va face toate demersurile pentru a se obține fonduri guvernamentale întrucât Uniunea Europeană nu finanțează asemenea obiective. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de