Confuzie sau limpezire? Băişanu demisionează din PNL pentru a merge pe calea liberală


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Alexandru Băişanu a declarat, joi, că demisionează din PNL care a devenit PDL şi că alege să meargă pe calea liberală.alexandru baisanu calea liberală

 

„Am intrat în PNL pentru că am urmat un model pe care atunci îl regăseam în premierul Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Băişanu într-o conferinţă de presă lăsând loc speculaţiilor potrivit cărora se va înscrie în ALDE, formaţiune condusă de Tăriceanu.

El şi-a adus aminte că înainte de a intra în PNL, când era prefect, în 2008, aceeaşi echipă care face jocurile în judeţ de foarte mult timp, în frunte cu Gheorghe Flutur, Ion Lungu şi Orest Onofrei, i-ar fi cerut să intre în PDL şi să candideze pentru funcţia de deputat.

„Mi-au pus atunci la dispoziţie postul de deputat garantat. Am refuzat pentru că nici Flutur, Lungu sau Onofrei nu reprezentau modele, ci anti-modele”, a spus Băişanu.

El a subliniat că a candidat din partea PNL şi că nu a fost ales, motiv pentru care timp de patru ani nu a avut nici o funcţie publică, fiind doar preşedinte al organizaţiei judeţene PNL.

„Am fost ales preşedinte al PNL pe care l-am preluat distrus după trădarea lui Lungu, Flutur şi gaşca lor. Am încercat să construiesc în PNL şi să nu fac greşeli”, a spus liderul liberal.

El a adăugat că a fost reales preşedintele al organizaţiei PNL Suceava cu peste 70% din voturi, dar că la scurt timp a avut parte de evenimente naţionale care nu au fost conforme cu principiile sale şi modelele sale.

Băişanu a criticat acţiunea fostului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, care a trimis PNL în braţele PDL, a distrus PNL.

„După ce a aruncat PNL într-un soi de politică medievală făcută de PDL, fost partid de stânga şi cu oameni de stânga, Antonescu a părăsit PNL prin neimplicare”, a spus deputatul.

El a comparat PDL cu o vulpe roşcată şi a spus că acum PDL a preluat un „bârlog” în PNL.

„Portocaliii, oamenii lui Băsescu, oamenii în perioada cărora a fost furată ţara ca în codru, la vedere, şi-au găsit un bârlog. Au intrat, au luat hainele Brătienilor, au renunţat la mizeria de costum de până atunci. Bâta a învins raţiunea. Nesimţirea a ajuns să înfrângă caractere puternice şi serioase la acest moment. E păcat că frica şi laşitatea unor liberali la toate nivelurile au oferit PDL posibilitatea de a silui PNL”, a spus Băişanu.

El a explicat că s-a înscris în PNL şi că s-a trezit că a devenit membru PDL şi consideră nocivă mezalianţa PNL-PDL.

Băişanu a spus că co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, despre care susţine că e „vârf al hoţiei” la nivel naţional i-a transmis când a fost la Suceava, că ar fi bine să stea acasă dacă tot a decis să nu vină la lansarea candidaţilor PNL.

 

„Îl auzeam pe unul dintre cei care au fost pavăză şi vârf al acestei hoţii la nivel naţional, Blaga Vasile, spunând din Bucovina că dacă nu am venit în bârlogul cucerit de ei şi nu stăm în genunchi în faţă potenţei lor de gaşcă, să stăm acasă. Domnule Blaga, nu vom sta acasă şi vom ieşi ca să vă trimitem pe dumneavoastră şi clica dumneavoastră  acasă. Nu noi am furat România, ci voi. Nu noi avem dosare penale, ci voi”, a spus Băişanu.

Deputatul a vorbit în conferinţa de presă şi despre cum a fost înlăturat de la conducerea organizaţiei judeţene PNL Suceava, fiind înlocuit cu deputatul Dumitru Pardău.

„Decapitarea mea de la şefia PNL s-a făcut în mod ordinar. Nu e nici o problemă. Am acceptat asta cu demnitate”, a spus Băişanu care a menţionat că decizia a fost luată într-un grup restrâns.

Tot el a spus că şi vicepreşedintele Ilie Niţă, a fost exclus „de parveniţii din PDL” pentru că a îndrăznit să îşi depună candidatura la preşedinţia CJ făcând lezmajestate la „Domnia Sa Flutur”, dar că instanţa a dispus ca Niţă să fie reprimit în partid.

 

„Ascultaţi ce va spun, Flutur nu va candida niciodată la şefia CJ Suceava. Funcţia e pentru unul dintre paharnicii săi cuminţi. El, Gheorghe Flutur, moartea pădurilor şi investiţiilor din judeţul Suceava, a răcnit la Niţă să părăsească sala de şedinţe a PNL. Nu aşa se face, PNL funcţionează pe baza unui statut. M-aş fi aşteptat că după ce Tribunalul a dat o decizie în sensul excluderii, să îi fi dat lui Niţă un telefon şi să va cereţi scuze. Nu Ilie trebuia exclus, ci dumneata, Gheorghe, trebuiai exclus din PNL”, a spus Băişanu.

El a mai declarat că de fapt el nu pleacă din PNL ci din PDL şi că va căuta calea.

„Cred că 90 la sută dintre foştii liberali nu vor rămâne lângă cei care au distrus România”, a mai spus Băişanu. (R.N.B.)

 


Intră acum și în grupul de