Mutarea Fanfarei municipiului Suceava la Centrul Cultural Bucovina, un nou motiv de şicane între Primărie și Consiliul Județean


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a „dezgropat” un subiect delicat, pe a cărui seamă s-au purtat discuții aprinse imediat după inaugurarea Centrului Cultural Bucovina, în toamna anului trecut când s-a discutat în Consiliul local situaţia fanfarei municipiului care este , de fapt, a Asociaţiei Culturale „Ansamblul Maestro Art”.

fanfara

În ședința de Consiliu Local de joi, edilul-șef al orașului a susținut încă o dată că reprezentanții administrației județene nu dau dovadă de fair-play, Fanfara municipiului Suceava fiind evacuată de la „Casa Prieteniei”.

„Consiliul Județean ne roagă să asigurăm niște spații pentru Ansamblul Ciprian Porumbescu, dar în același timp ne-au evacuat fanfara de la Casa Prieteniei. Fanfara se mută la Centrul Cultural Bucovina, dar nu e fair-play dacă tot vrem să colaborăm”, a declarat Ion Lungu.

Declarația a fost făcută în contextul în care consilierii locali au aprobat un proiect de asociere cu Asociația Culturală „Ansamblul Maestro Art”, în vederea finanțării programului săptămânal de muzică susținut de fanfara municipiului în parcurile din oraș.

Proiectul ce prevedea alocarea sumei de 120.000 lei, din bugetul local, a fost votat în unanimitate de cei 22 de consilieri locali prezenți la ședința ordinară.

Cu cei 120.000 de lei va fi finanţată fanfara care va cânta de aceşti bani în fiecare săptămână şi la manifestări oficiale.(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de