Ziua Protecţiei Civile din România, marcată la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava


Intră acum și în grupul de

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au avut loc vineri, 26 februarie, manifestări dedicate Zilei Protecţiei Civile din România.

Invitaţi de onoare au fost militarii în rezervă care au servit arma Protecţiei Civile, cărora inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, le-a înmânat Diplome de Excelenţă.

Ziua Protecţiei Civile  (2)

Ulterior, a avut loc ceremonialul militar de avansare înaintea expirării termenului minim în grad şi s-au acordat diplome de merit ofiţerilor şi subofiţerilor care s-au remarcat prin executarea de misiuni deosebite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, în cadrul aceluiaşi ceremonial, inspectorul şef a înmânat plutonierului major Bogdan Popovici, din cadrul Gărzii de Intervenţie Siret, Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru militari, conferită de preşedintele României, Klaus Werner Johannis, „în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”.


Intră acum și în grupul de