Deputatul minoritatii italiene din Romania crede ca autoritatile nu trebuie sa fie atat de categorice cu romanii din Italia


Intră acum și în grupul de

„Incidente de acestea s-au petrecut si cu italieni în România, dar nu s-a facut atâta caz”, a declarat vineri, deputatul minoritatii italiene în Parlamentul României, Mircea Grosaru care a adaugat ca în fiecare tara sunt infractori.

„Autoritatile italiene acorda o importanta deosebita ultimelor evenimente în care au fost implicati cetateni români. Nu e o abordare politica ci realista. Sunt îngrijorati de ce fac rromii în Roma si nu numai”, a afirmat Mircea Grosaru, care crede însa ca autoritatile italiene nu trebuie sa fie atât de categorice cu cetatenii români, mentionând ca acestia au fost cei care, în ultimii ani, au contribuit prin munca lor, oferita la preturi derizorii, la realizarile din diferite domenii, în special în constructii.

Pe de alta parte, deputatul afirma ca nu poate totusi sa înteleaga de ce românii continua sa presteze munci grele în constructii si agricultura, în mod special, în Italia, în conditiile în care, în tara ar câstiga mult mai mult. Acesta se întreaba daca se ocupa cineva de informarea lor corecta, ca piata muncii din România are nevoie de forta de munca si ca salariile au crescut depasindu-le în multe cazuri pe cele din Italia. „Oare aceste incidente nu se produc si din cauza lipsei de informare”, s-a întrebat Mircea Grosaru.

Deputatul minoritatii italiene considera ca situatia actuala privind imaginea românilor în Italia are si o miza politica care a fost speculata de noul partid înfiintat în Italia, PD, condus de primarul Romei, Walter Veltroni, care are ca tema de campanie problema imigrantilor.

Totusi deputatul Grosaru crede ca autoritatile italiene abordeaza realist aceasta situatie deoarece autoritatile sunt îngrijorate de ceea ce fac rromii în Italia.

Mircea Grosaru a mai adaugat ca în Italia se afla aproximativ 1,5 milioane de români si ca este normal ca, proportional cu numarul de imigranti sa fie si persoane care comit infractiuni.


Intră acum și în grupul de