Polițiștii suceveni au împărțit în weekend amenzi de peste 210.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat în perioada 26 – 28 februarie peste 700 de amenzi în valoare de peste 210.000 de lei, în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță publică și rutieră.

politie (1)

„În perioada 26 – 28 februarie 2016, în baza planului naţional de acţiune, poliţiştii suceveni au  desfăşurat activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi diminuarea riscurilor de accidente rutiere. Peste 600 de poliţişti de ordine publică, poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti şi din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, dar şi poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi au participat la acţiune”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în acțiune au fost angrenaţi și 95 de jandarmi, 31 de lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 10 poliţişti de frontieră şi câte 4 lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Imigrări şi Serviciului de Evidenţă a Persoanei.

„În activităţile desfăşurate, poliţiştii  au urmărit prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

De asemenea, se acordă o atenţie sporită identificării persoanelor care nu respectă legislaţia şi normele instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, conducătorilor de atelaje cu tracţiune animală sau care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, se menționează în comunicat.

Astfel, au fost efectuate 159 de acţiuni şi controale, au fost constatate 38 de infracţiuni şi au fost aplicate 711 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 212.507 lei.

Polițiștii au mai reținut 35 de permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare și au confiscat 60 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, au fost indisponibilizate trei arme, precum şi elemente de muniţie aferentă.

Polițiștii atrag atenția că astfel de acţiuni vor continua, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, atât din punct de vedere al siguranţei fizice şi patrimoniale cât şi al siguranţei rutiere pe drumurile publice. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de