Consiliul Concurenţei face investigaţii extinse la firme din domeniul exploatării şi prelucrării lemnului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată pe piaţa masei lemnoase din România şi a efectuat noi inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele a şase companii care activează în acest domeniu al exploatării şi prelucrării lemnului : Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL, se arată într-un comunicat al instituţiei.

cherestea2 lemnului

„Au apărut noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional” a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

 

Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

La începutul acestei luni, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării masei lemnoase în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara.

De asemenea, autoritatea de Concurenţă are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare.

În luna august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de