Problemele legate de producerea si transportul energiei termice vor lua sfarsit


Intră acum și în grupul de

Aflat la Suceava, secretarul de stat în MIRA, Marian Petrache a declarat, vineri într-o conferinta de presa ca, în ultimii trei ani, s-au investit în sistemul de termoficare, de la bugetul statului, aproximativ 15 000 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, la Suceava. Acesta a precizat ca de anul viitor vor fi finantate lucrari de modernizare a sistemului de termoficare cu fonduri guvernamentale daca primariile vor putea dovedi ca pot asigura o cofinantare de 50 la suta si o strategie „pliata pe strategia nationala”.

Potrivit Strategiei nationale, în domeniul termoficarii urmeaza sa fie investita, pâna în 2015 suma de 1,5 miliarde de euro, a mentionat secretarul de stat în MIR adaugând ca, spera ca în câtiva ani sa nu mai fie o problema producerea si transportul energiei termice. „Ramâne sa rezolvam îmbunatatirea coeficientului termic la cladiri”, a afirmat Marian Petrache.

El a aratat ca în România sunt în prezent 101 furnizori de energie termica în sistem centralizat care furnizeaza apa calda si caldura unui numar de aproape cinci milioane de cetateni si a adaugat ca în urmatorii doi ani urmeaza sa fie finalizate reabilitarile retelelor de distributie, urmând ca apoi sa fie realizate investitii în sursele de producere a energiei termice.


Intră acum și în grupul de