O vulpe turbata depistata in zona Dornelor


Intră acum și în grupul de

Un nou caz de rabie a aparut pe teritoriul judetului. Este vorba despre o vulpe turbata depistata în curtea lui Gheorghe Prindelea, din Ninchituseni – Vatra Dornei. Potrivit directorului DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, vulpea a intrat în gospodaria localnicului, a muscat câinele si s-a ascuns în curte.

Animalul a fost vânat de vânatorii Asociatiei Vânatorului si Pescarului Sportiv, iar în urma analizelor s-a descoperit ca era infectat cu virusul rabic. În aceste conditii a fost instituita carantina pe o raza de 30 de kilometri în zona Dornelor, iar pentru a reduce riscurile raspândirii virusului, maidanezii suspecti de contaminare vor fi împuscati.

Directorul DSVSA Suceava a mai spus ca, începând de duminica, vor fi organizate campanii de vânatoare la carnivorele salbatice, vizate fiind vulpile si lupii, pentru acestia din urma obtinându-se aprobare de vânatoare.  

Pentru a încuraja vânatoarea vulpilor, la ANSVSA exista un proiect de lege pentru care si specialistii suceveni au fost consultati, si care urmeaza sa fie aprobat, potrivit careia se va da o recompensa de câte 50 de lei noi pentru fiecare cap de vulpe adus la DSVSA. Capetele vor fi trimise la laborator în vederea examinarii pentru a se constata daca este infectat cu rabie.  

Dintre cele 14 cazuri de rabie consemnate de la începutul anului, 12 s-au înregistrat numai în ultimele doua luni si jumatate.


Intră acum și în grupul de