O casă din satul Pleșa a ars în întregime de la un televizor defect. Pompierii au întins un dispozitiv de furtunuri de peste 500 de metri pentru a ajunge la flăcări


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Pleșa din comuna Mănăstirea Humorului s-a făcut scrum, în urma unui incendiu ce a pornit de la un televizor defect.

incendiu (4)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat marți, 2 martie, la ora 12.02, printr-un apel la 112, la fața locului fiind trimise autospecialele.

„Din cauza drumului accidentat, imposibil de parcurs cu autospecialele cu apă și spuma, pompierii au fost nevoiți să desfășoare un dispozitiv de furtunuri de peste 500 de metri, până la locul intervenției”, a declarat plt . adj. Alin Găleată.

incendiu

El a menționat că la sosirea echipajelor ardeau casa și anexele gospodărești, existând pericolul de propagare la proprietatea învecinată.

incendiu (6)

„Toate construcțiile afectate de flăcari erau din lemn, cu învelitori din șindrilă, acest lucru favorizând dezvoltarea cu rapiditate a incendiului”, a mai spus Găleată, menționând că incendiul a fost lichidat după mai bine de cinci ore.

În urma incendiului devastator au ars casa de locuit, bucătăria de vară și șura și s-au degradat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice, circa patru tone de fân și documente personale.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un televizor cu defecțiuni. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat gospodaria învecinată”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Foto: Garda de Intervenție Gura Humorului


Intră acum și în grupul de