Turistii romani si straini incep sa evite destinatia Bucovina din cauza starii jalnice a drumului E 576


Intră acum și în grupul de

Cresterea anuala a turismului în Bucovina în primul an dupa aderarea României la Uniunea Europeana a fost de 3 la suta fata de opt la suta în perioada 2002-2005, a declarat, luni, prim vicepresedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, care a aratat ca situatia este determinata de lucrarile efectuate „cu încetinitorul” pe tronsonul Suceava – Vatra Dornei spre Cluj Napoca.

Catalin Nechifor a spus ca turistii români si straini încep sa evite destinatia Bucovina întrucât drumul european E 576, cunoscut si sub indicativul DN17, este în continuare într-o stare jalnica, iar lucrarile ce au început înca din 2004, nu ofera înca garantia ca vor fi finalizate pâna la sfârsitul anului 2008, cu un an întârziere.

„Investitiile pe care agentii economici din turism le-au facut în ultima perioada si care au presupus împrumuturi bancare consistente, risca în prezent sa ramâna neocupate si neutilizate pentru ca din ce în ce mai putini turisti aleg ca destinatie de concediu zona noastra, a manastirilor si a muntilor Carpati Orientali”, a spus Catalin Nechifor.

Acesta considera ca este pacat ca statul român si guvernul în principal, nu înteleg sa ajute si mediul de afaceri privat autohton, românesc.

„Este pacat ca anumite lucrari de infrastructura derulate în mod eronat, blocheaza dreptul la dezvoltare al unei zone atât de frumoase si atât de pline de obiective turistice”, a mai spus liderul PSD Suceava.

Catalin Nechifor arata ca în comparatie cu anul trecut dinamica turismului a scazut considerabil adaugând ca daca în perioada 2002 – 2005, cresterile anuale erau de circa 8 la suta, în prezent, în primul an de dupa integrare, cresterea a fost de doar 3 la suta, ceea ce reprezinta pentru judetul Suceava o pierdere anuala de sute de mii de euro.

„Bucovina si judetul Suceava nu au foarte multe sanse de dezvoltare, iar fara turism, aici unde avem avantaje competitive clare, nu putem merge mai departe”, a mai spus Catalin Nechifor care si-a exprimat speranta ca Guvernul va întelege importanta acestei artere vitale de legatura între Moldova si Ardeal. 


Intră acum și în grupul de