Doua balastiere depistate ca extrageau agregate in Oniceni fara a detine autorizatii de mediu


Intră acum și în grupul de

Doua balastiere din comuna suceveana Oniceni au fost sanctionate cu amenzi de câte 30.000 lei (300 milioane de lei vechi) de catre comisarii de mediu deoarece care faceau extractii de agregate minerale fara autorizatie de mediu. Potrivit sefului Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni în cadrul unei conferinte de presa ca este vorba de firmele „Carimar”, din Oniceni si „Steel Intertrading” din Pascani, cu punct de lucru în Oniceni.

Constatin Harasim a mai spus ca amendata cu 15.000 a fost si Primaria comunei Manastirea Humorului, pentru ca pe raza localitatii deseurile nu erau depozitate corespunzator.

O amenda de 10.000 lei a primit societatea „Maricol” SRL din Suceava pentru deversare de uleiuri uzate în sistemele de canalizare. Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava a precizat ca este o vorba despre o firma care se ocupa de colectarea fierului vechi dar si de dezmembrarea masinilor, de la acestea provenind uleiurile uzate. Cu aceeasi amenda a fost sanctionata fabrica de cherestea „Alcotim Vasalcomit” din Borsa, cu punct de lucru în Vama, pentru ca nu depozita corespunzator deseurile lemnoase.  


Intră acum și în grupul de