Munca la negru, o practica greu de eliminat


Intră acum și în grupul de

Seful ITM Suceava, Mihai Airinei, a declarat, luni, într-o conferinta de presa ca în continuare agentii economici folosesc munca la negru, dar a mai adaugat ca si în tarile Uniunii Europene se practica acest lucru si este foarte greu de eliminat. Pentru a-i descuraja pe administratorii de firme sa foloseasca aceste practici, ITM continua campania permanenta de sanctionare a celor depistati. Astfel, în judet filiala Bucovina a SC Cominco SA a fost sanctionata cu amenda în valoare de 15 000 de lei întrucât folosea 10 muncitori la lucrari de constructii în municipiul Radauti fara forme legale.

Mihai Airinei a spus ca pentru folosirea muncii la negru la lucrarile ce se realizeaza la reteaua de termoficare din municipiul Suceava a fost sanctionata SC THIC SRL Pascani cu suma de 12 000 de lei, în timp ce firma de constructii SC Vicov Construct SRL din Vicovu de Jos  si firma SC Anitrei AGIP SNC din Piatra Neamt au fost amendate cu câte 4500 de lei pentru folosirea la munca a câte trei persoane fara a avea forme legale.

Seful ITM Suceava a precizat ca în cazul unei firme de constructii, SC Casamela SA Suceava,  care a folosit la lucrari de finisaje interioare un copil în vârsta de 15 ani fara a exista acordul parintilor, s-a facut sesizare penala. Potrivit reglementarilor este interzisa folosirea copiilor sub 15 ani pentru prestarea diferitelor munci, iar pentru cei cu vârste între 15 si 16 ani trebuie acordul scris al parintilor. Descinderea la aceasta firma a fost facuta chiar în urma reclamatiei facuta de parintii copilului, care sesizau ca acesta nu este platit.


Intră acum și în grupul de