Trambulină sau plasă de siguranță această Alianță pentru Bucovina?


Intră acum și în grupul de

Bucovina, așa cu o știm noi, este o regiune istorică și administrativă. Era mult mai mare și mai puternică pe vremuri. Acum, e împărțită în două, și istoric, și administrativ.

Dar ca brand, Bucovina încă se vinde și se va mai vinde de aici înainte pentru mult timp. Există apă minerală cu numele acesta, există brânzeturi, există chiar și un site de știri cu aces brand atașat.

Și peste puțină vreme va exista și un partid, cu voia judecătorilor de la Tribunalul București.

Oficial, inițiatorul Alianței pentru Bucovina este un fost PDL-ist, medic veterinar, crescător de animale de top, originar din Rădăuți, dar cu activitate preponderent în zona Bazinului Dornelor.

Neoficial, din echipa aceasta face parte și fiul actualului pimar al Dornei, dl Ilie Boancheș, care a fost lansat în urmă cu ceva vreme din partea PNL pentru o noua candidatură.

De ce ar avea nevoie Dorna de încă un partid care să facă valuri și mai ales ale cui sunt calculele și pe cine ar putea favoriza această nouă apariție pe scena politică?

Actorii încep să fie cunoscuți, regizorul și scenaristul se află, oficial, în umbră totală.

Pe cine ajută acest partid, atâta vreme cât nici nu își propune să aibă candidați petru funcțiile de primar, măcar în zona de influență montană? Ce poate spera sa realizeze în urma votului din 5 iunie și ne întrebăm dacă nu cumva demersul acesta este un fel …de a te îmbăta cu apă rece de izvor din Carpați?

afis-BUCOVINA in primul razboi mondial

Închipuiți-vă că după alegeri, ApB va avea în Dorna 3, 4…7 consilieri locali. Ce poti face cu ei? Negociezi o functie de viceprimar. Asta e maximul, iar viceprimarul are atributiile pe care primarul i le dă. Și cam atât. Majoritate e foarte greu să îți faci ca să poți lupta direct cu primarul și să îți impui proiectele cu care ai candidat ca și formațiune și, chiar să ai majoritate, tot doar un viceprimar poti obține!!

Și atunci de ce tot acest demers? Nu era poate mai simplu să susții niște oameni vrednici pe listele partidelor consacrate ca să poți maximiza profitul electoral?

Și totuși mai întreb o dată. De ce era nevoie de Alianța pentru Bucovina care va juca, dacă va juca, un rol mai mult în localitățile din Bazinul Dornelor? Ei vor cumva să atragă nemulțumiții din partidele consacrate și eventual și nehotărâții, dar fără să aibă un țel important, major, adică preluarea puterii locale și județene, ci doar țintesc o implicare punctuală!

De ce să nu vrei să te implici total și să vrei să câștigi o primărie, ci doar să încurci? Ceva, în acest moment, ne scapă.

Răspunsul îl vom afla imediat după ce se vor înregistra ca partid și vor începe să iasă în față cu oameni și cu proiecte. Atunci lucrurile vor deveni clare. Și vom ști exact dacă ApB este o trambulină sau doar o  plasă de siguranță!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de