Primarul Sucevei: Ne propunem să reparăm anul acesta 200 de străzi


Intră acum și în grupul de

ion lungu (4)Ion Lungu sustine o conferinta de presa:

”Am definitivat lista cu reparatiile de strazi pe 2016. Toata lumea e interesata de asta si ne propunem 200 de strazi anul asta sa reparam. Au fost 12 amendamente pe care le-am luat in considerare de la consilierii locali.

In 2004, erau 237 de strazi in oras si pana acum au mai aparut 74 de strazi noi. Ca proportie, din 311 strazi, 110 sunt nemodernizate. 65 % asfaltate in oras. Se pot pune intrebari, dar sunt si scuze obiective pentru ca nu au avut apa si canalizare. Acum au cam 96%. Avem si probleme de proprietate in unele locuri.

Daca in urmatorii 5 ani vom aloca cate 1 milion de euro pe an, si daca vom accesa bani europeni, vor putea fi asfaltate strazile din oras.

In sfarsit am terminat de reactualizat studiul pentru modernizarea statuii lui Stefan de la Cetatea de Scaun, cu montarea unui sistem de iluminat ambiental. Costa 263.000 de euro si intr-un an e termenul de finalizare.

proiect modernizare statuie Stefan cel Mare Cetate (2)

Vrem sa facem un oras al florilor. Avem pregatite cam 400.000 de flori, ghivece, butasi si tot felul. Ne facem noi rasadurile noastre si le punem dupa 1 mai.

Imi pare rau de ce se petrece la echipa de fotbal si ca nu au cu ce merge prin deplasari. Nu am cu nimeni nimic acolo, dar noi am dat banii. Actionarii sa isi clarifice treaba. Speram ca dupa 15 martie sa putem aloca alte fonduri la echipa.”


Intră acum și în grupul de