Fotbal, Liga a III-a » Un nou episod al confruntarilor fotbalistice dintre Suceava si Falticeni


Intră acum și în grupul de

Vineri, stadionul Areni va programa derbiul judetean dintre Cetatea Suceava si Juventus Falticeni. Confruntarile fotbalistice dintre cele doua orase au avut de-a lungul timpului un istoric aparte. Au existat rivalitati dar si prietenii, multi dintre jucatorii suceveni evoluând atât la Suceava cât si la Falticeni, în perioada de glorie a fotbalului bucovinean, când defuncta Nord Club Foresta Suceava era în primul esalon valoric al tarii.

Între timp, echipa fanion a judetului este Cetatea, antrenata de Marian Pana formatia galben-albastra este lider în Seria I a Ligii a III-a si favorita clara la accederea în esalonul superior.

La Falticeni, Juventus-ul se afla la al doilea sezon consecutiv în Liga a III-a dar rezultatele înca se lasa asteptate. Având la dispozitie un lot tânar, tehnicianul Ovidiu Murariu are ambitii mari cu formatia de pe malul Somuzului.

Desi s-au mai întâlnit în partide amicale, câteva sustinute chiar înainte de începerea actualului sezon, istoricul duelurilor Suceava-Falticeni, a suferit în ultimii ani.  

Pe 7 iunie 2003, în ultima runda a Diviziei B, trebuia sa se joace meciul dintre Bucovina Suceava si Foresta Falticeni. Partida nu a mai fost programata, ambele echipe având grave probleme de ordin financiar în acel an competitional. A fost un final de campionat trist, la capatul caruia, sub linia retrogradarii figurau Foresta si Bucovina Suceava. Totusi, ultimul joc oficial, în campionat, între o echipa a Sucevei si una a Falticeniului s-a consemnat pe 7 decembrie 2002, când cele doua formatii au încheiat la egalitate, 2-2, întâlnirea disputata pe stadionul „Nada Florilor”.  

Vineri se va consuma un nou episod, de data aceasta în Liga a III-a. Cetatea, cu un parcurs aproape perfect, porneste ca favorita certa desi indisponibilitatile din cadrul lotului, îi dau mari batai de cap antrenorului Marian Pana. Ultimii aparuti pe lista accidentatilor sunt Nicolau si Tomaz dar conducerea tehnica a echipei spera ca pâna la ora jocului sa poata conta pe serviciile acestora. „ Sunt sanse ca Tomaz si Nicolau sa fie pe teren în meciul cu Juventus dar asta vom sti mai sigur joi. Trebuie sa ne revenim dupa egalul cu Pambac si sa câstigam toate cele trei puncte. Îi respect pe cei de la Falticeni dar eu cred ca avem prima sansa în acest meci” a declarat Marian Pana.  

De partea cealalta, Ovidiu Murariu spera ca echipa falticeneana sa obtina un rezultat pozitiv. ”Va fi un meci obisnuit, de campionat, în care noi jucam în deplasare, pe terenul liderului. Lipsa de puncte va aduce si o încarcatura psihica asupra jucatorilor mei dar noi ne vom juca sansele. Ne asteapta un meci greu daca tinem cont de parcursul Cetatii din acest campionat” spune tehnicianul Juventusu-lui. Fostul mijlocas sucevean crede ca meciul dintre Cetatea si Juventus nu mai poate stârni rivalitatea din trecut. „ Este un derbi local dar trebuie sa tinem cont de faptul ca ambele echipe sunt acum în Liga a III-a. De asemenea, întâlnirea se va juca vineri, la o ora la care multi dintre suporteri sunt la servici” a precizat Ovidiu

Murariu. Acesta îsi aminteste cu placere de meciurile dintre echipele Sucevei si Falticeniului, în perioada în care acestea jucau în Liga a II-a. „ Erau alte vremuri si exista o rivalitate mare între orase. Îmi amintesc de un meci dintre Bucovina si Foresta, în anul în care formatia din Falticeni a promovat în primul esalon. Eu jucam la Suceava iar Foresta a venit pe Areni si ne-a învins cu 2-0. Punctele câstigate atunci au fost importante în ecuatia promovarii” a declarat Ovidiu Murariu.

Cetatea si Juventus se vor înfrunta vineri, de la ora 14, pe stadionul Areni, meciul contând pentru etapa a XIV-a din Seria I a Ligii a III-a.


Intră acum și în grupul de