Cetatenii mai interesati de votul uninominal decat de euroalegeri


Intră acum și în grupul de

În urma întâlnirilor pe care democratii suceveni le-au avut cu electoratul din judet, în prima parte a campaniei pentru alegerile europarlamentare, îi determina pe acestia sa concluzioneze faptul ca cetatenii judetului Suceava, în marea lor majoritate sunt mai interesati de referendumul pentru votul uninominal decât de alegerile pentru Parlamentul European.

În opinia presedintelui PD Suceava, Eugen Uricec, votul uninominal este principalul subiect politic din România, fiind sistemul de care electoratul are mare nevoie pentru ca „una e ca cetatenii sa fie reprezentati de persoane votate direct asa cum este sistemul propus presedintele Traian Basescu si alta e ca Parlamentul sa fie constituit prin vot uninominal pe lista”.

„În strategia electorala a PD referendumul pentru votul uninominal este la fel de important ca si alegerile pentru Parlamentul European si îl tratam ca atare”, a declarat Eugen Constantin Uricec. Acesta a precizat ca în actiunile electorale PD încearca sa ofere cetatenilor cât mai multe informatii referitoare la rolul europarlamentarului si sa convinga cât de importanta este prezenta la vot.

Presedintele organizatiei judetene a PD spune ca populatia este informata prin campania din usa în usa sau de la om la om. Acesta a mentionat ca democratii discuta cu cetatenii judetului despre ceea ce înseamna Parlamentul European, care sunt responsabilitatile unui europarlamentar român în aceasta structura europeana si cum poate el ajuta România. „Încercam sa le explicam ca acolo ei reprezinta interesele României si nu interese locale ca în Parlamentul European se discuta probleme macro care privesc România si nu regiunea sau localitatea. În principiu se constata faptul ca oamenii nu cunosc mai nimic despre Parlamentul European si despre importanta acestor alegeri iar actiunile PD au tocmai rolul de a informa si sublinia importanta acestui eveniment electoral. Încercam sa convingem cât mai multi oameni sa vina la vot iar si votul principal sa fie pentru PD, partidul cel mai credibil la ora actuala”, a adaugat Eugen Uricec.


Intră acum și în grupul de