„E un pionierat în România”. Vezi la ce se referă primarul Sucevei

Licitaţia pentru achiziţiile din cadrul proiectului „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde” finanţat cu fonduri elveţiene va fi lansată după ce partea elveţiană şi-a dat acordul pentru procedura de selecţie, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Lungu drivetest cu o masina electricaPotrivit edilului sucevean, prin acest proiect finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român cu 3,11 milioane de franci elveţieni, vor fi achiziţionate 11 autoturisme electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare şi o autocisternă electrice pentru dotarea parcului auto al municipiului Suceava, dar şi 10 biciclete electrice şi sistemul de încărcare cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, se vor construi 28 de puncte de încărcare, din care jumătate pentru încărcare rapidă şi se vor amenaja 56 de locuri de parcare pentru vehicule electrice.

„E un pionierat în România”, a spus primarul.

Totodată, din suma alocată, 225.000 de lei vor fi folosiţi pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea promovării unui proiect cu finanţare europeană de achiziţie a unui număr de 40 de autobuze electrice pentru transportul public în municipiu, proiect evaluat la 18,5 milioane de euro. (N.B.)

 

 

loading...