O educatoare din Dolhasca a scos copii in frig pentru a intampina lideri ai PLD aflati in campanie electorala


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean si al PSD Suceava, Gavril Mîrza, solicita excluderea din învatamânt a unei educatoare, dupa ce a implicat copii de gradinita în campania electorala a PLD. Acesta a declarat ca sâmbata, educatoarea Maria Ungureanu de la gradinita din Dolhasca, unde studiaza si copii dati în plasament, a scos minorii în frig, pentru a întâmpina o serie de lideri ai PLD, aflati în campanie electorala. Potrivit presedintelui Mîrza, copiii erau îmbracati în costume populare si au sustinut si un spectacol în fata liderilor liberal-democrati.

Acesta a spus ca este inuman sa tii în frig copii de gradinita pentru a astepta lideri politici si mai ales „sa-i pui sa danseze” ca „sa-i distreze” pe acestia.

Purtatorul de cuvânt al PLD Suceava, deputatul Romica Andreica, a declarat ca reprezentanti ai PLD au fost primiti la Dolhasca de copii îmbracati în costume populare, dar ca acesti copii nu au participat la actiuni electorale.

„Am fost primiti de copii ca oaspeti deosebiti ai localitatii”, a spus Romica Andreica. „Copiii nu au participat la nici o actiune de partid, nu au fost la miting”, a mai spus deputatul PLD.

Pe de alta parte , seful ISJ Suceava, Lucian Lungu a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa ca directorii sunt direct raspunzatori, în cazul în care încalca Legea învatamântului unde este specificata interzicerea implicarii copiilor în campaniile electorale, pentru a fi feriti de luptele politice. Acesta a adaugat ca acolo unde se vor înregistra asemenea incidente se va cere demisia directorilor. 


Intră acum și în grupul de