Amenzi de aproape 130.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în trei zile


Intră acum și în grupul de

În perioada 10-12 martie a.c. polițiștii suceveni au aplicat sute de amenzi, în valoare de aproape 130.000 de lei.

politie masina sofer

Potrivit IPJ Suceava, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, în ultimele 3 zile, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane și mărfuri, pentru siguranţa traficului rutier, dar şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Astfel, în judeţul Suceava, în urma acțiunilor, au fost verificate peste 535 de autovehicule, fiind constate zece infracțiuni.

transportatori rutieri

„La nivelul judeţului Suceava au fost organizate 23 acțiuni și 22 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 500 de autovehicule. De asemenea, au fost constatate 10  infracțiuni și au fost aplicate 497 sancțiuni contravenționale, în valoare de 129.905  lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

În ceea ce privește prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 21 permise de conducere şi retrase 22 certificate de înmatriculare.

„Din cele 497 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, cele mai multe au fost date în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de creştere a gradului de siguranţă rutieră. Astfel, 426 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea – 156 fiind aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere. De asemenea, în cadrul acţiunilor de sigurare şi menţinere a climatului de ordine şi siguranţă public poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/191 republicată ”, se mai arată în documentul citat.

Polițiștii suceveni atrag atenția că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare pentru atingerea obiectivului principal al anului 2016, siguranța cetățeanului. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de