Fotbal. Liga a III-a » Pentru linistea lor!


Intră acum și în grupul de

Cetatea si Juventus se înfrunta vineri, pentru prima oara într-un meci de campionat. Ambele echipe au nevoie de puncte pentru a-si asigura linistea înaintea de finalul de sezon. Cetatea are ocazia sa se distanteze si mai mult în fruntea clasamentului iar Juventus vrea sa evite zona “minata” a retrogradarii.

Cetatea Suceava – Juventus Falticeni, vineri, ora 14, stadion „Areni”

Vineri, cu începere de la ora 14, stadionul Areni gazduieste derbiul local dintre Cetatea Suceava si Juventus Falticeni. Partida, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii a III-a este importanta pentru ambele formatii. Pe de o parte, elevii lui Marian  Pana,  vor sa demonstreze ca remiza din runda precedenta, 1-1 cu Pambac Bacau, nu a fost decât o întâmplare, în vreme ce falticenenii, aflati în a doua jumatate a clasamentului spera sa obtina un rezultat pozitiv care ar conferi echipei un moral bun pentru finalul de sezon din acest an.

Antrenorul Marian Pana se confrunta cu destule probleme legate de numeroasele indisponibilitati din cadrul lotului. Accidentati cu Pambac, Nicolau si Tomaz ar putea lipsi din primul „11”. Lor li se adauga accidentarile mai vechi ale lui Colban, Onciu sau Rohetki, jucatori care au lipsit si în partida din etapa trecuta.

Pe teren propriu Cetatea Suceava are un palmares de invidiat, singura echipa care a reusit sa obtina punct pe Areni fiind Pambac Bacau, ocupanta locului secund în Seria I. De partea cealalta, Juventus Falticeni nu are probleme în ceea ce priveste efectivul de jucatori. Curios este faptul ca oapetii de azi au, în acest campionat, un parcurs mai bun în jocurile disputate în deplasare decât în cele de pe propriul teren. „Afara” juventinii au obtinut doua succese, o remiza si patru înfrângeri, acumulând 7 puncte, cu unul mai mult decât în partidele de „acasa”.

Cetatea are un ascendent moral superior Juventusului daca tinem cont de victoriile pe care galben-albastrii le-au obtinut în meciurile amicale disputate împotriva alb-negrilor, precum si succesul din Cupa României.

Meciul dintre Cetatea si Juventus va fi arbitrat de o brigada focsaneana, condusa la centru de Alexandru Samoila, ajutat la cele doua tuse de Danut Dumitriu si Lucian  Stanila. Observatorul delegat de FRF pentru acest joc este mureseanul Tiberiu Satmari.

Raraul joaca sâmbata cu Leonard Pascani

Într-un alt joc, CSM Raraul va înfrunta sâmbata, de la ora 14, „lanterna rosie” Leonard Pascani, într-un veritabil duel între doua contracandidate la retrogradare. Un meci interesant se va juca la Bacau, unde Pambac, locul doi în clasament, va evolua împotriva surprizei FC Bârlad, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

Iata programul complet al etapei:

Cetatea Suceava – Juventus Falticeni

Otelul Galati II – Aerostar Bacau

CSM Raraul – Leonard Pascani

Poli Iasi II – CF Braila

FCM Bacau II – Politehnica Galati

Bujorul Tg. Bujor – Cetatea Tg. Neamt

Pambac Bacau – FC Bârlad

Laminorul Roman – Ceahlaul II

CFR Pascani – Willy Bacau  


Intră acum și în grupul de