Bugetul municipalitatii pentru 2008 la nivelul celui din 2007


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anuntat joi, în cadrul unei conferinte de presa ca lucreaza la proiectul de buget pentru anul 2008, proiect care în opinia sa poate fi numit „bugetul dezvoltarii  municipiului”. Acesta a precizat ca bugetul pentru anul viitor va fi la nivelul celui din 2007, la fel ca si impozitele si taxele.

„Valoarea bugetului pentru 2008 este de 2.500 miliarde de lei vechi, din care 800 miliarde vor fi alocate investitiilor, ceea ce reprezinta 32 la suta. O suma de 700 miliarde de lei vechi, va reveni învatamântului, 450  miliarde de lei vechi domeniului public si 150 miliarde autoritatii executive.

Vom da stimulente salariatilor pentru ca nu vrem sa ne trezim fara specialisti pentru ca în sectorul privat salariile sunt mai atractive” a declarat primarul Ion Lungu. Seful administratiei locale sucevene a mai afirmat ca, pentru prima data se va acorda o atentie deosebita capitolului reparatii strazi, trotuare si amenajari parcari, fiind repartizat un procent de 10 la suta din buget- 250 miliarde de lei vechi.

La capitolul investitii, primarul Lungu a spus ca prioritare pentru administratie sunt un numar de 25 de proiecte, printre acestea proiectul ISPA- reabilitare retele apa si canalizare, reabilitare retele si puncte termice, alimentare cu apa si introducere retele de canalizare în cartierul Itcani, gaz metan în Burdujeni- sat, reabilitarea Cinematografului Modern, realizare groapa de gunoi, consolidare versant NV, construirea unui nou stadion, amenajare cimitire Burdujeni si Itcani, reabilitare Cetatea de scaun. Primarul Lungu a mai adaugat ca executia bugetara pentru acest an este de 60 la suta.

        


Intră acum și în grupul de