Intervenţie dificilă a pompierilor militari în Volovăţ pentru salvarea unui bărbat ce a rămas blocat într-o fântână la o adâncime de zece metri


Intră acum și în grupul de

Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit, miercuri seara, timp de peste o oră, cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare, pentru salvarea unui bărbat care a rămas blocat într-o fântână, la o gospodărie din comună Volovăţ.

salvare isu ranit fântână

Potrivit ISU Suceava, la sosirea echipajului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, care curaţa fântâna proprietarului gospodăriei era blocat la o adâncime de zece metri având prins piciorul între două tuburi de ciment.

Un pompier salvator, asigurat cu cordiţe, a coborât în fântână şi a evaluat situaţia unde a constatat că bărbatul era conştient şi cooperant.

Iniţial, s-a încercat deblocarea piciorului cu ajutorul unui depărtător hidraulic, pentru distanţarea tuburilor.

Greutatea acestora fiind prea mare, accesoriul a fost schimbat cu un ciocan pneumatic cu care s-a decupat tubul, reuşindu-se astfel eliberarea piciorului, precizează ISU Suceava.

fantana salvare isu

Bărbatul a fost apoi asigurat şi scos în siguranţă la suprafaţă.

Un echipaj SAJ Suceava i-a acordat primul ajutor medical, după care l-a transportat la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi, pentru investigaţii amănunţite şi tratament de specialitate. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de