Acasă Actualitate Salonul International de arta fotografica si Festivalul International de Diaporama Digitala, un...

Salonul International de arta fotografica si Festivalul International de Diaporama Digitala, un adevarat succes


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Stiintele Naturii vineri, a avut loc festivitatea de premiere a Salonului International de Arta Fotografica – BUCOVINA – MILENIUL III editia a V-a. La manifestare si-au trimis lucrari aproximativ 200 artisti fotografi din 36 de tari la doua sectiuni: tema libera si tema turism. Valentin Moscaliuc, vicepresedintele Uniunii Artistilor Fotografi din Bucovina Suceava, care a facut parte si din juriu, a declarat ca, de la an la an fotografiile sunt tot mai bune. „Vizionând fotografiile ai posibilitatea sa vezi locuri pe care nu le-ai vazut niciodata. Vezi lumea. O fotografie nu se povesteste. Ea spune prin imagine tot ce are de spus” a afirmat Valentin Moscaliuc.

Cuvinte de lauda au fost rostite de directorul adjunct al Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, care s-a folosit de prilej pentru a depana amintiri din copilaria sa, când era pasionat de fotografie. Aprecieri au venit si din partea gazdei, directorul Complexului Muzeal Bucovina (CMB), Emil Ursu care a mentionat ca editia din acest an a avut o participare deosebita, cu artisti de pe aproape toate continentele ce si-au trimis lucrari.



La eveniment au participat si elevi ai Liceului de arta „Ciprian Porumbescu” care au sustinut un microrecital, acest lucru devenind o traditie începând din anul 2003.

La tema libera a Salonului International de Arta Fotografica – BUCOVINA – MILENIUL III, medalia de aur a fost adjudecata de Iran, cea de argint de România iar cea de bronz de Anglia. Federatia Internationala de Arta Fotografica a acordat 6 mentiuni pentru lucrari trimise din Finlanda, Belgia, Grecia, Ucraina, USA si Germania. La tema turism, aurul a fost adjudecat de Slovenia, argintul de Belgia iar bronzul de România. Si în acest an lucrarile  Salonului de arta fotografica au fost reunite într-un album. Referindu-se la, directorul adjunct al CJ, Catalin Nechifor ca fiind „absolut fantastic”.  

În cadrul aceleiasi manifestari a fost organizata si premierea Festivalului International de Diaporama Digitala, editia a III-a, manifestare la care s-au înscris 31 de participanti din 10 tari. Aici medalia de aur a fost atribuita francezului Simon Jean- Pierre, cea de argint românului Szabo Claudiu iar cea de bronz olandezului Hartensveld Andree, festivitatea fiind urmata de proiectia lucrarilor premiate.

Jurizearea celor doua manifestari a fost realizata de acelasi juriu prezidat de Stefan Toth- presedintele Asociatiei Artistilor Fotografi din România si membri: Vasile Palandean – artist fotograf din Ukraina, Teodor Radu Pantea dr.univ.lector la Facultatea de arte Vizuale din Oradea, Valentin Moscaliuc, vicepresedintele Uniunii Artistilor Fotografi din Bucovina Suceava si Suzana Cosovan – sef al Departamentului Arta Plastica din cadrul CMB.  

Manifestarile s-au desfasurat sub înaltul patronaj al Federatiei Internationale de Arta Fotografica si Asociatiei Artistilor din România, de catre CMB în colaborare cu UAFB si Centrul Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiei Populare.

Potrivit directorului CMB, Emil Ursu „Salonul International de Arta Fotografica – BUCOVINA – MILENIUL III” se va „muta” de la Suceava la Cernauti. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version