La simularea tehnica a tezelor cu subiect unic in trei localitati subiectele au ajuns cu intarziere din cauza drumurilor


Intră acum și în grupul de

Simularea tehnica a tezelor cu subiect unic a scos în evidenta faptul ca la unele scoli îndepartate, plicurile cu subiecte nu pot ajunge la timp. Adjunctul ISJ Suceava, Vasile Monacu a declarat vineri, într-o conferinta de presa ca, în cazul în care pe 4-5 decembrie, când vor începe tezele cu subiect unic, va ninge si va fi viscol exista riscul ca un sfert din elevi sa nu poata participa la teza, întrucât plicurile cu subiectele nu ar putea ajunge în timp util.

La simularea tehnica din 7 noiembrie, la care au participat 90 de scoli sucevene, la trei unitati scolare subiectele au ajuns abia la ora 12, ora la care teoretic subiectele ar fi trebuit sa fie multiplicate si sa înceapa examenul. Este vorba de scolile din Izvoarele Sucevei, Brodina de Sus si Lupcina.

„Sunt zone unde se ajunge foarte greu din cauza distantelor, a drumurilor proaste sau aflate în lucru. În restul localitatilor, mecanismul gândit de minister pentru desfasurarea tezelor cu subiect unic poate functiona în conditii meteo normale”, a spus Vasile Monacu. Potrivit acestuia, în judetul Suceava sunt circa 18000 elevi din clasele a VII-a si a VIII-a care vor da teze cu subiect unic. Acestea încep pe 4 decembrie 2007 cu limba si literatura româna, pe 5 decembrie, va fi teza la matematica, iar pe 11 decembrie 2007 teza la  istorie/geografie pentru clasa a VIII-a.

Adjunctul ISJ Suceava a precizat ca problema înregistrata la cele 3 scoli a fost adusa la cunostinta MEdCT. 


Intră acum și în grupul de