Fotbal, Liga a III-a » A 13-a victorie a Cetatii!


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Juventus Falticeni  2 – 0 (0 – 0)

Derbiul judetean dintre Cetatea Suceava si Juventus Falticeni a consemnat un nou succes al galben-albastrilor si, totodata, înca un pas spre Liga a II-a.

Partida, disputata, ieri, pe stadionul Areni a avut o prima repriza echilibrata la capatul careia niciuna dintre cele doua echipe nu a reusit sa marcheze.  Juventus a avut prima sansa de a înscrie, în minutul 3, dar Ailenei a ezitat sa suteze spre poarta lui Gheorghe.

Dupa un sfert de ora, Homneac l-a pus încercare pe goalkeper-ul oaspetilor, Zaharia, acesta fiind imitat, 4 minute mai târziu de Celpan. Jumatatea primei reprize a apartinut falticenenilor, care au fost mai prezenti în joc, dar niciunul dintre contraatacurile acestora nu a fost fructificat pe tabela de marcaj.

Elevii lui Marian Pana au iesit mai decisi de la vestiare si, în minutul 55, golgheterul Celpan a transformat impecabil o lovitura libera de la 22 m, deschizând scorul în favoarea gazdelor.

Dicher si Homneac au fost foarte aproape de a dubla avantajul, dar Zaharia s-a opus în doua rânduri. Vasilica Dicher a adus linistea în tabara suceveana marcând, cu capul, în minutul 72. La acest scor, tinerii fotbalisti de la Juventus au cedat mijlocul terenului, actiunile lor oprindu-se undeva la 40 de metri de poarta lui Gheorghe. Finalul de meci a consemnat revenirea pe teren a atacantului Vespazian Colban.

La final, cei care s-au bucurat au fost gazdele. Cetatea a obtinut o victorie importanta si ajuns la a 13-a victorie stagionala. Cu 40 de puncte,  elevii lui Marian Pana sunt lideri în Seria I si asteapta confruntarea din etapa viitoare, în deplasare, la nou-promovata FC Bârlad.

Au evoluat formatiile:

Cetatea: V. Gheorghe – Halip, Nicolau, Ungureanu, Leuciuc – Apetri (Mitruc, 57), Onciu, Celpan, Cojenel (Stanescu, 88) – Dicher (Moldovan, 88), Homneac (Colban, 85). Antrenor: Marian Pana.

Juventus: Zaharia – Sava, Berezoschi, Ov. Bosancu, P. Bosancu, Suleru (Bijec, 88), Matei (Tomescu, 46), Cozma, Zaremba (Constantin, 28), Prisaca, A. Ailenei. Antrenor: Ovidiu Murariu.


Intră acum și în grupul de